На Миколаївщині продовжується незаконна вирубка лісосмуг

Нові факти вирубки зафіксовано у Новобузькому районі


Відповідне відео було опубліковано в місцевій групі «Новий Буг (група Новобужан)» в соціальній мережі Facebook депутатом Новобузької районної ради від фракції «Європейська Солідарність» Володимиром Черкасенком. У коментарях депутат зазначив, що вже готує відповідне звернення до правоохоронних органів.
 
На цю ситуацію також відреагував голова Миколаївської ТОПП «Європейська Солідарність» Михайло Талпа. Він підкреслив, що люди знову самоорганізовуються, аби зупинити свавілля в області. Це не перші випадки несанкціонованої вирубки дерев в області, на які зверталась увага громадськості, влади та правоохоронних органів. Раніше депутат обласної ради Михайло Талпа повідомляв про спиляні багатовікові дуби в с. Лиса Гора та в с. Кумарі Первомайського району. Screenshot_20200204_132313 «Є конкретні прізвища, посадові особи, техніка, локації, явки і паролі. Що ще потрібно, щоб зупинити це варварство? Чи знову зробимо вигляд що нічого не сталось і будемо мовчати?», – звернувся Михайло Талпа до голови Миколаївської ОДА Олександра Стадніка.
 
Нагадаємо, 20 січня відбулася нарада в Миколаївській ОДА з приводу запобігання масовій вирубці лісів у області. Тоді начальник Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Мароха повідомив, що у 2019 році вдалося виявити 80 випадків незаконних випадків вирубки. Однак, через недостатнє фінансування управління не може повноцінно забезпечити охорону та збереження лісів.