Питання доріг, лікарні, школи та спорту: Михайло Талпа здійснив робочий візит в Доманівку

Голова МТПО БПП «Солідарність» Михайло Талпа продовжує здійснювати робочі візити в райони Миколаївської області. Так, в середу, 16 серпня, Михайло Талпа відвідав смт. Доманівку, де поспілкувався з активістами та депутатами БПП «Солідарість».
Серед нагальних питань району – вплив медичної реформи на розвиток місцевої лікарні. Депутати розповіли про необхідне придбання флюорографу, приблизна вартість якого 1,5 млн грн. Оскільки в цьому році спостерігається перевиконання місцевого бюджету, депутатам необхідно звернутися до голови Доманівської районної ради щодо розподілення цих коштів з користю для громади.
Також керівник організації оглянув місцевий спортивний зал, який депутати прагнуть відбудувати. Для цього необхідна сума 6 млн. грн. Він звернув увагу на те, що територія Доманівки відноситься до зони спостереження. Це передбачає надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення. Тому Михайло Талпа дав доручення написати звернення до профільного заступника губернатора Миколаївської області з проханням розглянути можливості фінансування.
img_5293 img_5298
На зібранні розглянули питання збільшення фінансування Доманівської РНВК «Доманівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 – Центр дитячої та юнацької творчості». Так, в зв’язку зі змінами в освітньому законодавстві на базі школи необхідно створювати ліцей для підготовки учнів до вступу в вищі навчальні заклади. В зв’язку з цим передбачається збільшення вчительського навантаження та вищих вимог до процесу навчання. Навчальному закладу не вистачає фінансування в розмірі 780 тис. грн. Михайло Талпа доручив вивчити питання додаткового фінансування. Керівник організації наголосив, що в наступному році депутати партії мають звернути увагу на ремонт доріг та закласти співфанансування з місцевого бюджету до обласних коштів щодо відбудови автошляхів. Оскільки в цьому році дороги Доманівщини не ремонтували, це питання має бути в пріоритеті майбутнього року. На прикладі Арбузинки Михайло Талпа пояснив, як відбувається ця робота, завдяки активній позиції депутів БПП в співпраці з райрадою.

 «Інфраструктуру і дороги я поставив для себе першочергово. Два роки роботи депутатом я присвятив саме питанню розбудови доріг. Ми маємо працювати і прибирати політичні амбіції. Якщо вам така форма співпраці підходить, я допоможу. Але я за вас працювати не зможу. Якщо ми не будемо шукати крайніх, а навчимося пропонувати і шукати шляхи вирішення проблем, ми зможемо змінити стан місцевих справ, які хвилюють громаду», – наголосив керівник організації.

img_5276 img_5305