«Для громадян немає різниці на чиєму балансі знаходиться стадіон, якщо він повністю функціонує», – Володимир Криленко про подальшу долю стадіону «Юність»

Депутат Миколаївської міськради від партії БПП «Солідарність» Володимир Криленко знайшов вихід у вирішенні складної проблеми, яка сталася навколо міського стадіону «Юність». Наразі стадіон фінансується адміністрацією Заводського району, проте чиновники з Управління спорту виступають за передачу спортивної споруди на баланс їх відомства.
Активна дискусія навколо подальшої долі стадіону розгорнулася під час засідання постійної депутатської комісії з питань молоді та спорту у вівторок, 4 квітня.
Засідання відвідав мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, який також підтримує ідею передачі стадіону «Юність» на баланс зазначеного відомства, мотивуючи це логікою: всі спортивні споруди міста мають знаходитися у веденні Управління спорту.
Депутати, у свою чергу, таке рішення не підтримали. На думку більшості членів комісії, стадіон який зараз фінансується адміністрацією району, може прийти у занепад, якщо буде переданий на баланс управління.
Компромісний варіант, який задовольнив протилежні точки зору знайшов представник «Солідарності» Володимир Криленко. Депутат запропонував до кінця фінансового року залишити «Юність» у сфері діяльності адміністрації Заводського району, а обом сторонам підготувати проекти розвитку стадіону. Виходячи з цих проектів і буде прийняте остаточне рішення.

«Зважаючи на те, що бюджет вже прийнятий та розподілений, я пропоную до кінця поточного року це питання не чіпати. У свою чергу, до вересня-місяця Управління спорту та адміністрація Заводського району мають надати проекти розвитку стадіону на найближчі роки з урахуванням джерел фінансування, у тому числі спонсорських. Згідно цих планів ми і приймемо остаточне рішення щодо «Юності» на 2018 рік», – зауважив Володимир Криленко.

Депутат також підкреслив, що і Управління спорту, і адміністрація Заводського району виступають в цьому питанні однодумцями, а не конкурентами.

«За великим рахунком, Управління спорту і адміністрація Заводського району виступають союзниками, а не супротивниками. Обидві сторони мають бути зацікавлені у розвитку стадіону, спортивних секцій та гуртків, які за ним закріплені. Мають бути задоволені діти, які займаються спортом на «Юності», їхні батьки. Виставки та змагання мають і надалі проходити на цьому стадіоні. І немає різниці для громадян, на чиєму балансі він буде знаходитися», – резюмував керівник фракції БПП в міськраді Володимир Криленко.

Пропозицію представника БПП підтримали усі без виключення присутні члени комісії.
Раніше повідомлялось, що голова Березанської районної державної адміністрації, представник партії «БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» Сергій Танасов сприятиме розвитку футболу у Березанському районі.