Депутати міськради від БПП проголосували за скасування рішення виконкому про підвищення по будинкових тарифів

Депутати Миколаївської міської ради від фракції БПП «Солідарність» рішуче виступили проти підняття тарифів на утримання будинків за рішенням виконкому міськради від 16 січня поточного року.
Таку позицію представники БПП висловили під час чергової сесії міської ради у четвер, 9 лютого.
Рішення виконавчого комітету від 16 січня викликало обурення депутатського корпусу та громадськості. Фракція БПП «Солідарність» тоді наголосила, що тарифи на утримання будинків мають бути справедливими, економічно обумовленими, логічними та раціональними. Тоді ж депутати від БПП ініціювали створення тимчасової міжфракційної робочої комісії, яка займалася вивченням економічного обґрунтування нарахування тарифів.
Голова фракції БПП «Солідарність» Володимир Криленко зауважив, що будь-яке підвищення має бути обґрунтованим та поясненим громадянам, і ніяк інакше.
img_3474

«Питання тарифів ми обговорювали на засіданні фракції. Зрозуміло, що тарифи не можуть бути незмінною константою, зростання їх цілком зрозуміло. Проте рішення виконкому міськради не було узгоджено з депутатським корпусом, нашої думки ніхто тоді не спитав. Тому наша фракція не підтримає рішення виконкому. Тарифи мають бути логічними, обумовленими економічно, щоб ми могли пояснити нашим виборцям, чому вони мають сплачувати за користування ліфтом, живучи у двоповерховому будинку. Ми рішуче виступаємо за скасування рішення виконкому та продовження роботи тимчасової комісії, яка вивчає це питання», – підкреслив Володимир Криленко.

Депутат Олена Кісельова зазначила, що рішення виконкому від 16 січня не прозоре і виходить за рамки правового поля, тому має бути скасоване.
dscn1853

«Я прошу, давайте конструювати роботу таким чином, щоб рахуватися з думкою колективу, а не вирішувати такі питання кулуарно. Рішення виконкому є незаконним, тому ми не можемо вносити туди зміни, щоб вони стали законними. Я закликаю не виходити за рамки правого поля і вважаю, що рішення від 16 січня треба скасувати», – заявила Кісельова.

Депутати міськради визнали постанову виконавчого комітету від 16 січня як таку, що не відповідає законодавству і прийшли до висновку, що до 12 лютого департамент ЖКГ має скоректувати тарифи на утримання будинків, взявши до уваги зауваження та напрацювання робочої комісії. Нові, оптимальні та економічно обумовлені тарифи виконком має прийняти до 15 лютого, щоб вони вступили в силу з наступного місяця.
За таке рішення одностайно проголосував весь депутатський корпус міськради – 51 голос «за».
Зазначимо, що нові тарифи після затвердження набудуть чинності з 1 березня.