Губернатор Олексій Савченко провів робочу нараду з фракціями «БПП «Солідарність» в міській та обласній радах

З ініціативи фракції «Солідарність» в Миколаївській обласній раді відбулася зустріч з головою ОДА Олексієм Савченко і головою МТОП «БПП «Солідарність» Юрієм Бірюковим.
У робочій нараді, яка відбулася у вівторок, 31 січня, також взяли участь секретар Миколаївської міськради Тетяна Казакова, депутати міської ради, голова міського осередку «БПП «Солідарність» В’ячеслав Сімченко і голова облради Вікторія Москаленко.
На початку наради присутні вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців, в тому числі і сержанта 79-ої десантно-штурмової бригади Романа Гольченко хвилиною мовчання. Його взвод утримував ділянку фронту, щоб ворог не прорвався до Водяного на Донеччині. Мінометний снаряд потрапив прямо в військових. Сиротою залишилася 5-річна донька Романа. Військовий був нагороджений орденом за мужність 3 ступеня. Товариші по службі розповіли, що Роман завжди йшов на найскладніші завдання і встиг багато чому навчити побратимів.
Головне питання, яке обговорили присутні, – розвиток ОТГ і допомогу новообраним головам об’єднаних громад.
На думку голови МТОП «БПП» Юрія Бірюкова, очільники ОТГ не підковані в деяких важливих питаннях, тому потрібно продовжувати регулярно проводити навчальні лекції, які дозволять їм розібратися в структурі об’єднаних територіальних громад.

«Голови ОТГ недостатньо ознайомлені з функціями, завданнями, правами і повноваженнями. Їм необхідно трохи допомогти вникнути в пристрій територіальних громад і вивчити деякі важливі нюанси. Це завдання зараз лежить на нас», – сказав Юрій Бірюков.

img_2707 img_2718 img_2720 img_2723 img_2735 img_2740img_2713
Губернатор області Олексій Савченко розповів, що в цьому році планує ініціювати деякі зміни в соціально-економічній сфері, і погодився з головою МТОП «БПП», що потрібно допомогти розвинути ОТГ:

«Коли я зустрічався з очільниками об’єднаних громад, виявилося, що всі показники дуже занижені. Ми вже почали навчати новообраних голів громад. Лекції передбачають вивчення внутрішньої будови ОТГ, формування бюджету, інвентаризації майна, обов’язків і прав глав об’єднаної громади. Важливий пункт – це джерела коштів, тому що деякі голови не мають уявлення, як залучати гроші і на що їх спрямовувати. Навіщо ми тоді об’єднуємося в ОТГ, якщо новообрані очільники чекають, коли їм підкажуть, що робити з виділеними коштами? Зараз ми підкажемо, а подальша доля району залежить від них. Потрібно розуміти, що завдяки об’єднанню ми можемо швидше розвиватися, і вирішувати проблеми, які протягом кількох років залишалися невирішеними».

З огляду на нинішній стан доріг в Миколаївському регіоні, значну частину коштів необхідно витратити на капітальний ремонт, вважає Олексій Савченко:

«Тому прошу вас якомога частіше зустрічатися і спілкуватися з главами ОТГ, – звернувся губернатор до депутатів обласної ради. – Якщо ми не будемо вчасно дізнаватися про події, проблеми знову будуть накопичуватися. Зараз ОТГ потрібна наша допомога і мудрі поради».

Також Олексій Савченко зазначив, що в 2017 році заплановані поїздки по районах з метою перевірки якості та оперативності деяких виконаних робіт. У деяких районах губернатор проведе ревізію інкогніто.
Голова ОДА впевнений, що фракція БПП в облраді здатна вирішувати найскладніші проблеми, в тому числі і в районах на депутатських округах. Діяльність керівника Березанської РДА Сергія Танасова не залишилася непоміченою, Олексій Савченко поставив в приклад керівника району, і порадив депутатам проконсультуватися з актуальних проблем у «кіборга» і громадського діяча Сергія Танасова.
img_2749 img_2750 img_2768 img_2778 img_2784 img_2800 img_2809
Враховуючи загострення військової ситуації в Авдіївці, губернатор також закликав депутатський корпус приєднатися до допомоги військовим:

«Військові усвідомлюють, що йдуть на смерть, але не зупиняються ні перед чим, доводячи нам кожен день, що вони справжні герої. Там страждають не тільки наші хлопці, а й мирне населення. Ми повинні допомогти нашим співгромадянам».

Також голова ОДА попросив депутатів обласної ради скласти список всіх ветеранів, добровольців, інвалідів, військових в районах і продумати план дій, який передбачає регулярну допомогу їхнім сім’ям.