Михайло Талпа відзвітував про виконану роботу у сфері медицини за 2016 рік

Депутат Миколаївської обласної ради від партії БПП «Солідарність» Михайло Талпа підвів підсумки своєї депутатської діяльності у сфері медицини у 2016 році у Первомайському районі.
Михайло Талпа запевнив, що вже у січні 2017 року Первомайська центральна районна лікарня буде отримувати тепло за рахунок котлів альтернативного опалення, які встановлені в приміщенні лікарні.

«Нам знадобилося два роки боротьби, щоб котли були встановлені у лікарні. Підрядник пообіцяв запуск котлів вже у січні 2017 року. Таким чином, ми матимемо альтернативу дорогому газовому опаленню і за попередніми підрахунками матимемо економію мінімум 1,5 мільйонів гривень щорічно», – підкреслив Талпа.

Михайло Талпа також повідомив, що завдяки консолідованій позиції депутатів Первомайської районної ради, у ЦРЛ було придбано апарат для УЗД, який підтримує режим 4D, що дає змогу повноцінного та всебічного обслідування. Вартість такого апарату – 1,7 мільйонів гривень.
??????????
Депутат розповів, що завдяки грантовій програмі до ЦРЛ було також придбано гематологічний аналізатор (вартість – 200 тисяч доларів США). За словами Талпи, протягом п’яти років для аналізатора також будуть придбані реагенти на загальну суму 200 тисяч гривень щорічно.

«Наш пріоритет – сучасне технологічне обладнання для лікарні. Раніше мешканці району для обстеження та лікування були вимушені їздити до обласного центру, витрачати гроші, стояти у чергах, записуватися на прийом за декілька тижнів. Тепер кожний матиме змогу пройти якісне обстеження у Первомайську», – зауважив депутат.

Наостанок, Михайло Талпа відзначив, що домігся виділення коштів на заміну вікон у хірургічному відділенні ЦРЛ та подякував усім, хто допомагав покращувати стан лікарні.
Нагадаємо, раніше депутат Миколаївської міської ради від партії БПП «Солідарність» Сергій Танасов підвів підсумки своєї діяльності у 2016 році та розповів про ситуацію з землею для учасників АТО в місті.