«Депутатську зарплату віддам людям», – нардеп Борис Козир про підвищення зарплат депутатам ВР

Народний депутат України від фракції БПП «Солідарність» Борис Козир пообіцяв віддавати всю свою щомісячну депутатську заробітну плату на потреби громадян міста Миколаєва та області.
Таке рішення нардеп озвучив у понеділок, 24 вересня.
Борис Козир пояснив,чим мотивується таке благородне рішення.

«Я прекрасно розумів, що поправка у законі про державний бюджет на 2017 рік, яка ставить на меті підвищення народним депутатам заробітних плат до 35 тисяч гривень на місяць, викличе обурення населення, пересічних громадян. Це цілком зрозуміло. Проте хочу сказати, що для миколаївських виборців це буде доброю новиною: всю свою депутатську заробітну плату я обіцяю віддавати на потреби простих жителів, кому ці кошти дійсно потрібні, потрібніші ніж мені самому. Тепер це буде не 17 тисяч гривень на місяць, а 35. Я можу собі це дозволити, моя родина мене в цьому підтримала. Сподіваюся, інші народні депутати вчинять так само», – розповів Козир.

Зазначимо, що депутати Верховної Ради України нещодавно  прийняли закон про державний бюджет на 2017 рік в першому читанні, однією з поправок до якого є опція про підвищення заробітних плат нардепам та їхнім помічникам-консультантам. Таке рішення викликало обурення громадян в соціальних мережах.
Нагадаємо, раніше нардеп Борис Козир вніс поправку до закону про бюджет на 2017 рік про зменшення портового збору.