Важка окопна правда: в Миколаєві відбулася презентація книги «Миттєвості війни»

Члени партії БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» відвідали презентацію книги «Миттєвості війни», яка вийшла у миколаївському видавництві «Іліон» під редакцією кандидата історичних наук, доцента кафедри соціально-гуманітарних наук Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв Сергія Макарчука.
Презентація книги відбулася у середу, 28 вересня.
Книга, над якою працював колектив авторів, видана в рамках обласної комплексної програми увічнення пам’яті загиблих в зоні антитерористичної операції на сході країни та розповідає про бойовий шлях миколаївців-учасників АТО.
Презентацію книги відвідали військовослужбовці, родичі загиблих, громадські активісти та волонтери, історики, краєзнавці, письменники, небайдужі громадяни та перші особи області та міста – голова Миколаївської облради Вікторія Москаленко, заступник міського голови Юрій Степанець, начальник обласного управління освіти Алла Веліховська та інші. Були присутні й члени партії «СОЛІДАРНІСТЬ» – голова Березанської РДА, десантник-кіборг Сергій Танасов, якому в книзі присвячений окремий матеріал, голова міської партійної організації В’ячеслав Сімченко та Сергій Бурковець.
??????????  ?????????? ??????????  ?????????? ??????????  ?????????? ??????????  ??????????   ??????????  ??????????
В’ячеслав Сімченко розповів про своє враження від книги.

«Ця книга розповідає про війну. Про фронтову дійсність – жорстоку та криваву. Багато людей в нашому місті ще за ці два з половиною роки ще не усвідомили, що іде війна: вони живуть звичайним життям. Це і добре і погано. З одного боку, поки одні люди ризикують життям на передовій, інші працюють, відпочивають, живуть у звичайному ритмі. З іншого боку – саме дякуючи нашим солдатам, ми всі можемо жити під мирним небом. Кожна сторінка цієї книги проникнута болем. Я бажаю всім, щоб ця війна скоріше закінчилась і наступив мир, а небо над нашим містом завжди було чистим. Вічна пам’ять загиблим героям», – сказав Сімченко.

Сергій Танасов  зазначив, що саме такі книги мають розповідати підростаючому поколінню про героїзм співвітчизників та виховувати патріотизм, однак прочитання такої літератури є морально складною справою.

«Така література розповідає правду про війну. Вважаю, що таку літературу має читати наша молодь для виховання почуття патріотизму та громадянського обов’язку на реальних прикладах. Однак читати сторінки цієї книги складно. Це правда про війну. А окопна правда рідко буває красивою, як в кіно. Тому треба підготувати себе морально для читання подібної літератури», – впевнений Танасов.

Презентація книги вже відбулася раніше на книжній яр марці у Львові та мала великий успіх. Весь наклад «Миттєвостей війни» буде переданий у бібліотеки міста, освітні заклади, установи та родичам загиблих військовослужбовців.