Земля – громаді: у Березанському районі ще 7 земельних ділянок повернуті у державну власність

Правоохоронні органи та Березанська РДА продовжують повертати земельні ділянки у прибережній зоні в державну власність.
У вівторок, 20 вересня виконавча служба Березанського району та голова Березанської РДА Сергій Танасов підписали акти прийому-передачі 7 земельних ділянок, які за позивом прокуратури та рішенням суду повернуті в державну власність.
Вказані земельні ділянки розташовані на території Коблевської та Рибаківської сільрад.
За словами голови РДА Сергія Танасова, наразі у процесі судового розгляду знаходяться ще певна кількість земельних ділянок загальною площею 69 гектарів.

«Процес повернення землі у державну власність у прибережній зоні і не тільки ми розпочали ще влітку. Зараз цей процес триває. Нашим завданням є повернення у держвласність усіх земельних ділянок, які у минулі роки роздавалися із порушенням законодавства та з наявною корупційною складовою. Громада має отримати назад землю. Наразі ще 69 гектарів незаконно приватизованої землі та тієї, де вийшов термін оренди, знаходяться у стані судового розгляду. Я особисто анонсував цей процес ще коли лише був призначений на посаду голови Березанської РДА. Своє слово я звик тримати. Тож тепер РДА повністю сприяє правоохоронним органам у цій справі. Ми не зупинимося поки не доведемо її до логічного завершення», – розповів Танасов.

Нагадаємо, ще у липні у державну власність у судовому порядку було повернуто 11 земельних ділянок у прибережній зоні в Коблево та Рибаківці, загальною площею 3 гектари.