Представники «БПП» відвідали міжнародний форум з управління відходами

Члени партії БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» у Миколаєві відвідали Міжнародний форум з управління відходами, метою якого є залучення інвестицій для реалізації сучасних проектів з переробки сміття в місті.
Захід відбувся у концерт-холі «Юність» у четвер, 15 вересня.
Форум відвідали представники та керівники підприємств, громадські активісти, промисловці, екологи, які висловили свої думки та ідеї щодо вирішення проблеми з твердими побутовими відходами в місті, розповіли про своє бачення ситуації.
Серед учасників форму були й представники БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» юрист та волонтер Руслан Пересунько, депутати Миколаївської районної ради Ігор Мухарський та Руслан Нерода, депутати Миколаївської міськради Олена Кісельова та Тетяна Казакова.
??????????  ??????????
Олена Кісельова впевнена, що в Миколаєві проблема сміття одна з найбільш актуальних, особливо в останні дні, і для її вирішення потрібен комплексний науково-технічний підхід, а не голослівні гасла.

«На жаль, проблема твердих побутових відходів та їх утилізації гостро стоїть не лише перед Львовом, але й перед Миколаєвом також. У нас великий полігон ТПВ у Заводському районі, проте реальної стратегії утилізації сміття ще не вироблено. Тому такий форум і зібраний для того, щоб цю концепцію сформулювати. Були висловлені цікаві ідеї, реалізація яких дозволить місту вирішити десятирічну проблему», – підкреслила Кісельова після завершення форуму.

Директори підприємств та екологи представили під час форуму власні програми з утилізації твердих побутових відходів, окреслили найбільш можливі шляхи боротьби зі «сміттєвою проблемою». Так, наприклад, було запропоновано замість побудови сміттєпереробного заводу утилізувати ТПВ на полігоні за допомогою мобільних великовантажних інсинераторів-контейнерів, які мають бути в кожному районі.
Результатом обговорення стало рішення сформувати робочу групу з експертів, які найближчим часом оберуть найбільш вигідний та прийнятний проект з усіх представлених.
Загалом, у форумі взяли участь представники 44 організацій та компаній.