Директор ринку у Первомайському районі виставив на торги комунальну власність. Районна «БПП» бореться за його звільнення

В Первомайському районі директор ринку «Орлик» хоче продати КП, тим самим лишаючи людей роботи.
Депутати Первомайської районної ради від партії БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» зазначили свою тверду позицію стосовно подальшої долі КП «Орлик» на території Грушівської сільради, більш відомого  серед місцевих мешканців як Коротченський ринок: директор підприємства Валерій Маняк після черги корупційних скандалів має залишити свою посаду, а ринок має продовжити існувати.
Про це розповіла депутат Первомайської районної ради від фракції БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» Лариса Позняк.
Конфлікт навколо КП «Орлик» розвертається вже не перший рік. Так званий Коротченський ринок в селі Грушівка Первомайського району є фактично головним джерелом прибутку місцевих мешканців: багато років селяни та фермери живуть саме за рахунок реалізації свого продукту на цьому ринку.
За словами депутата Лариси Позняк, директор комунального підприємства Валерій Маняк вчинив ряд серйозних правопорушень та зловживань, до того ж вже має дві судимості.

«Справа в тому, що сьогодні зацікавлені кола намагаються продати ринок на аукціоні, і він вже навіть виставлений на торги. Більше того, за окремою інформацією кошти за ринок вже були внесені. А, між іншим, так званий Коротченський ринок є, по суті, єдиним основним джерелом прибутку місцевих мешканців – без ринку село Грушівка може просто не вижити. Нинішній директор КП «Орлик» Валерій Маняк неодноразово перевищував повноваження, використовуючи своє положення у власних цілях. Так, наприклад, головним бухгалтером Маняк призначив свою дружину. Він побудував на території ринку кафе, яке отримує електроенергію, газове постачання та воду, проте жодного лічильника в приміщенні немає. Електроенергію кафе отримує за рахунок трансформатора, кошти на який здавали усі підприємці, що працюють на ринку, проте пізніше Маняк переоформив документи на трансформатор на себе, як на фізичну особу. До того ж ми дізналися, що директор ринку раніше вже був двічі судимий: за перевищення службових повноважень та отримання хабара. На це є необхідні документи», – розповіла депутат.

Проти свавілля директора КП виступили місцеві жителі: фермери, підприємці – ті, хто кожного дня працює на ринку, щоб заробити грошей на життя. Вони вимагають зберегти ринок та зняти скандального директора з його посади.
На останній сесії сільської ради депутатами було прийняте рішення звільнити Валерія Маняка від виконання обов’язків директора КП «Орлик» на той час, поки з’ясовуються подробиці скандалу та вивчається інформація про зловживання та правопорушення.

«Проте Маняк і сьогодні продовжує займати свою посаду», – констатує Лариса Позняк.

Громада села Грушівка Первомайського району буде наполягати на подальшому відстороненні Валерія Маняка з посади директора КП «Орлик».