«Ніхто, крім нас!»: в Миколаєві відзначили день ВДВ

Члени партії БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» у Миколаєві взяли участь у відзначенні професійного свята високомобільних десантних військ України – дня ВДВ.
День ВДВ відзначається в Україні щорічно 2 серпня.
Цього року участь у святкуванні дня ВДВ в Миколаєві окрім військовослужбовців 79-ї окремої Миколаївської десантно-штурмової бригади взяли також демобілізовані десантники, ветерани військової служби, учасники миротворчих місій та воїни-інтернаціоналісти, громадські активісти, волонтери, члени депутатського корпусу, представники міської та обласної адміністрацій, небайдужі громадяни.
Присутніми на заході були і представники партії БПП «СОЛІДАРНІСТЬ», серед яких депутат Миколаївської міськради Олена Кісельова, голова Миколаївського міської партійної організації В’ячеслав Сімченко, депутат обласної ради Надія Іванова, керівник Вітовської районної партійної організації Тетяна Садова, депутат Миколаївської районної ради Ігор Мухарський, волонтери Руслан Пересунько та Ольга Малярчук, голова Березанської райдержадміністрації, десантник-«кіборг» Сергій Танасов, члени партійного активу.
Захід розпочався з покладення квітів до пам’ятного знаку героям-десантникам 79-ї бригади, які віддали своє життя, захищаючи територіальну цілісність держави на сході України. Хвилиною мовчання усі присутні вшанували загиблих героїв.
??????????  ?????????? ??????????  ?????????? ??????????  ?????????? ??????????  ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ??????????  ??????????
На полігоні в мікрорайоні Тернівка відбулося вручення бійцям та офіцерам 79-ї окремої Миколаївської десантно-штурмової бригади державних нагород та призначення звань.  Сотні глядачів, серед яких було багато дітей, мали змогу побачити стрілецьке озброєння та військову техніку частини – БМП, самохідні артилерійські установки, гаубиці, міномети, кулемети. Присутніх вразили показові виступи десантників, театралізоване військове шоу та стрибки з парашутами. Майстерність та вправність десантників, злагодженість дій підрозділів та велика кількість задіяної техніки нікого не залишили байдужим.
??????????  ?????????? ??????????  ?????????? ??????????  ?????????? ??????????  ??????????   ??????????  ??????????
Учасник оборони Донецького аеропорту Сергій Танасов розповів, що значить свято 2 серпня особисто для нього та привітав товаришів по службі.

«Хочу привітати усіх, хто має відношення до «крилатої піхоти», з професійним святом. Вітаю бійців та офіцерів 79-ї бригади, всіх тих, з ким самому довелося служити. Хочу побажати усім, хто носить блакитний берет, міцного здоров’я, успіхів та бойової вдачі. Нехай нашим десантникам завжди посміхається Фортуна, і вони повертаються додому тільки живими. Для мене день ВДВ – це свято мужності, честі, відданості своїй справі та своїй батьківщині. Цей день – нагадування, що для нас немає нездійсненних завдань. Ніхто, окрім нас!» – сказав Сергій Танасов.

Волонтер та громадський активіст Руслан Пересунько зауважив, що українські десантники були і є опорою вітчизни і завдяки їхній щоденній праці Миколаїв залишається мирним містом.

«Я хочу привітати усіх наших героїв-десантників з професійним святом. Хочу наголосити, що завдяки їхній нелегкій праці, наше місто не знає артилерійських обстрілів та руйнувань. Бійці 79-ї бригади навіки вписали свої імена в історію України, і наше місто пишається їхньої стійкістю та мужністю», – зазначив Руслан Пересунько.

Після завершення показових виступів усі бажаючі могли скуштувати блюда польової кухні та насолодитися святковим концертом за участю колективів «Живі» та «Південний патруль», а також виступом соліста популярного рок-гурту «Тінь Сонця» Сергія Василюка. Нагадаємо, раніше в Миколаєві відбулося нагородження орденом “Народний герой України”, яким відзначили військовслужбовців-учасників АТО, волонтерів, медиків та журналістів.