Прокуратура та Березанська РДА повертають землі у державну власність

Голова Березанської РДА, відомий кіборг Сергій Танасов сприяє прокуратурі у питанні повернення земельних ділянок у прибережній зоні Березанського району в державну власність.
Тільки у червні-липні цього року за сприяння голови РДА у судовому порядку було повернуто у державну власність 11 земельних ділянок на території Коблевської та Рибаківської сільрад загальною площею майже 3 гектари.
??????????  ??????????
Ще 25 ділянок, розташованих у курортній зоні, мають бути повернуті у власність громади після судового розгляду. Їх загальна площа становить близько 68 гектарів. Це, у більшості своїй, індивідуальні дачні будівництва з невеликої площі. Але є й великі ділянки площею 17,2 гектари та 46, 8 гектарів, відведені під особисті селянські господарства.
Сергій Танасов зауважив, що процес повернення земель у державну власність тільки розпочався, і він, як голова РДА, надалі сприятиме правоохоронним органам в цій справі.

«Березанський район – один з найбільш складних в області у зв’язку з великою кількістю прибережних територій. За минулої влади ділянки у курортній зоні, зокрема, в Коблево та Рибаківці роздавалися направо і наліво – без необхідних документів, з порушенням законодавства і з наявною корупційною складовою. Більше такого не можна допускати. Я ретельно вивчив ситуацію з виділенням землі в районі і сьогодні ми, разом з прокуратурою повертаємо землю, що видавалася з порушеннями законодавства, громаді. Ми не дозволимо порушувати закон на території нашого району. Багато ділянок вже повернуті в державну власність, ще більше – знаходяться у судах. І це тільки початок», – впевнений голова Березанської РДА.

Нагадаємо, раніше Сергій Танасов зробив запит в Миколаївську обласну раду з метою виділити 200 тисяч гривень в бюджет Березанського району для закупівлі медикаментів.