«Депутати зможуть бути незалежними», – Андрій Вадатурський про підвищення зарплатні нардепам

 Народний депутат України, лідер Миколаївської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Андрій Вадатурський висловив свою думку щодо запланованого підвищення заробітної платні парламентаріям.
Про це йшлося в ефірі телеканалу 112.
У прийнятому Законі України «Про державний бюджет на 2016 рік» прописано підвищення зарплатні нардепам до 17 тисяч гривень, а також передбачене щомісячне виділення 25 тисяч гривень – помічникам депутатів. Зараз народний обранець не отримує і 5 тисяч гривень за місяць роботи.
– Це зможе додати впевненості депутатам, вони зможуть бути незалежними, зможуть хоч якось прожити. У Києві, ви самі знаєте, що за ці гроші просто не проживеш, – вважає Андрій Вадатурський. – Я тільки за проживання в готелі плачу 3 тисячі гривень. І прожити на решту – 1,7 тисячі неможливо, не кажучи вже про те, щоб утримувати сім’ю.
Парламентарій згоден з тим, що багато хто з депутатів не живуть виключно на свою зарплатню, однак, він переконаний, що все ж є нардепи, які намагаються це робити, і не давати їм такої можливості було б неправильно.
Говорячи про себе, нардеп зазначив, що сам він – виходець з бізнесу, а тому може дозволити собі витрати понад зароблених коштів у парламенті. Нестачу грошей депутат заповнює за рахунок власних заощаджень. При цьому для безперервного контакту зі своїми виборцями він фінансує функціонування офісів з помічниками в кожному з шести районів на 130-му окрузі, по якому пройшов до парламенту.