Андрій Вадатурський: БПП в середу остаточно визначиться з кандидатурою на посаду голови облради

Днями відбулося засідання фракції обласної ради “Блок Петра Порошенка “Солідарність”. За чотири години роботи депутати затвердили керівний склад та реєстрацію фракції, а також розглянули питання висування кандидатів на посаду голови обласної ради.
За словами голови голови Миколаївської територіальної організації партії, народного депутата України Андрія Вадатурського, відбулася відверта розмова, в якій кожен депутат висловив своє бачення ситуації.
– В політиці багато кулуарних домовленостей, виникає багато чуток. Я, як керівник партосередку, залишився задоволений відвертою розмовою. Я проти кулуарності, – зазначив політик.
Присутні розглянули п’ять кандидатур, серед яких Михайло Талпа, Вікторія Москаленко, Іван Кухта, Федор Барна і Сергій Наказенко. Ці люди визначились і захотіли поборотись за те аби бути представленими від партії.
– Кожен з цих кандидатів гідний бути обраний від партії на посаду голови обласної ради. Тепер, на наступному засіданні фракції яке відбудеться в середу, ми визначимося з однією кандидатурою. Я проти призначень чи команд зверху. Я вірю в те, що децентралізація є єдиним виходом України з кризи. Тому ми повинні передавати повноваження і право вибору на місця. Тому я за те, щоб рішення, навіть і (поки) помилкові приймались на місцях. Кого затвердить фракція в середу, того ми і будемо представляти для обрання. І звісно, будемо просити всі політичні сили підтримати цю людину для ефективної роботи облради.
Андрій Вадатурський додав, що фракція та партія робитимуть все можливе, аби обласна рада працювала продуктивно. Він висловив сподівання на плідну роботу першої сесії обласної ради.
– Прошу залишити всіх депутатів свої емоції та політичні амбіції за межами зали. Не політизувати і так вже напружену ситуацію, а сконцентруватись на вирішенні питань на професійному рівні. Сподіваюся, народні обранці зможуть провести конструктивний діалог під час сесії та обрати дійсно гідного голову. Я хочу всіх запевнити, що фракція БПП зі свого боку зробиться для цього все, що потрібно.