Чому вознесенці голосуватимуть за Дмитра Ганіченка

Багато моїх знайомих не ходять на місцеві вибори – у той час, як парламентські і президентські все-таки відвідують. Кажуть, нецікаво на місцевих. Як на мене – якраз аргумент за те, що місцеві вибори пропускати не можна ні в якому разі.
Саме місцеві ради розглядають питання, з якими ми стикаємося щодня. З депутатами доводиться спілкуватися у повсякденному житті. Тепер, до всього іншого, місцеві ради і набагато більше грошей із центру отримують. Тому питання, кого обрати, – непросте і досить важливе.
З міською, сільською або районною радою все зрозуміло, тут обираєш знайомих тобі людей, які жили і працювали поряд із тобою. А ось обласна рада – місцевий і в той же час вже більш високий рівень. І виникає вибір: кому довіритися?
З одного боку, обирати треба свого, щоб знав місцевість і її проблеми. Щоб був на видноті, щоб можна було запитати. Вознесенськ і Миколаїв – все-таки міста різні. Але саме тому місцевого делегувати в обласну раду – не завжди добре. Він може просто загубитися у великому місті. Аби ефективно відстоювати інтереси рідного міста на обласному рівні, потрібно мати широкі зв’язки і володіти ситуацією.
А ось «варяг» – не місцевий – розбирається в перипетіях миколаївської політики, і, при нагоді, ефективність його буде набагато більше. Питання свого округу він зможе вирішувати якомога швидше – та й в принципі буде спроможний вирішувати. Але є небезпека, що з цим округом його нічого не пов’язуватиме.

Виходячи з цього, я і оцінювала кандидатів, які претендують на те, щоб представляти наше місто в обласній раді. Свій вибір зупинила на кандидатові від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Дмитрові Ганіченку, і поясню, чому.
По-перше, Дмитро Ганіченко – професіонал своєї справи. Він знає, що таке праця, адже починав звичайним робітником на суднобудівному заводі. У нього є досвід організації власного бізнесу – а значить, людина вміє грамотно використовувати гроші. А досвід керівництва обласною дирекцією «Укрпошти» – це досвід не тільки державного управління, а й почуття відповідальності. І не тільки за великий колектив, але і за всіх тих малозабезпечених, яким поштарі розносять пенсії, допомоги і продукти, приймають «комуналку».
Показово те, як керівник підприємства дбає про своїх підлеглих. Миколаївським поштовикам, які виконують свій конституційний обов’язок у зоні АТО, надають матеріальну допомогу, збирають речі, продукти харчування і все необхідне для проходження служби. Учасники АТО разом із сім’ями оздоровлюються на базі відпочинку «Поштовик». А для підвищення зарплати працівникам впроваджують нові послуги, укладають договори з новими клієнтами. Про це розповіла листоноша, яка працює в нашому мікрорайоні.

Мені як пересічному (і не дуже забезпеченому) споживачеві було приємно отримати конверт із поясненнями, як оформляти субсидію, і необхідними паперами. Начебто, не пошта це все вигадує – але оперативна розсилка, з урахуванням важливості в оформленні субсидії, відіграє важливу роль.
По-друге, посада директора такого підприємства означає, що у нього є досвід взаємодії зі структурами влади і бізнесу. Ми вже могли відчути, яку підтримку надає йому народний депутат України Андрій Вадатурський. Не раз доводилося читати у газетах про зустрічі, які Дмитро Ганіченко проводив із мером Вознесенська; відповідно, він серйозно готується вирішувати проблеми Вознесенська у взаємодії з усіма структурами влади.
По-третє, Дмитро Ганіченко як директор облпошти вже багато зробив для Вознесенська. Особисто я оцінила, що якість обслуговування городян співробітниками «Укрпошти» покращилася. В останньому номері місцевої газети ми читали про проекти, що зараз готує він для Вознесенська. Мені вони здаються не тільки реально здійсненними, але і значущими. А ще я дізналася з преси, що біля Вознесенська будуватиметься термінал «Нібулона», а Ганіченко планує вже як депутат від Вознесенська в області вирішувати питання щодо створення інфраструктури цього термінала. Особисто мені хотілося б, щоб цей важливий проект втілився у життя – а без Дмитра Ганіченка, який «вхопився» за цю можливість створити для вознесенців нові робочі місця та поповнити міську казну податками, це цілком реальні зволікання.

Відомий Дмитро Ганіченко й іншими своїми добрими справами. На прохання керівників одного з районів Миколаєва він забезпечив наборами першокласника дітей-переселенців з Донбасу, що проживають в обласному центрі, також взяв участь в організації свята для них. Постійно читаю про благодійні акції Миколаївської дирекції «Укрпошти». Так, практично в усіх районах області є школи, яким допомагає «Укрпошта». У першу чергу, це школи-інтернати для дітей, яким особливо потрібна допомога і підтримка, та обласний будинок дитини.
У відділеннях поштового зв’язку встановлено ящики благодійних організацій для збору коштів на допомогу армії. Тут також пропонують взяти участь у загальноукраїнській акції «Підпиши пресу для захисника України». Розуміючи, що збереження життя і здоров’я військовослужбовців, боєздатність армії значною мірою залежить від рівня озброєння, техніки та спорядження, працівники на кошти свої та профспілкової організації придбали і передали нашим воїнам спальні мішки і каремати. Фахівці автобази обласної дирекції відремонтували чотири машини для української армії.
І чи не найважливіше – бачити команду Дмитра Ганіченка. Тих людей, які йдуть до нашої міської ради від «Солідарності».
Дмитро Амелін присвятив своє життя армії. Військова агресія проти України змусила його знову стати у шеренгу. Професіоналізм, порядність і багатий військовий досвід знадобилися йому на посаді військового комісара Братського районного військового комісаріату.
Все своє життя присвятив захисту Батьківщини і Сергій Мальнєв, що несе відповідальну службу командира військової частини.
Олександр Керлан відзначився не тільки чесною роботою в МВС. Розуміючи, що правильно виховувати дітей набагато ефективніше для майбутнього суспільства і їх самих, ніж потім уже розслідувати злочини і карати злочинців, він реалізувався як начальник служби у справах дітей Вознесенської райдержадміністрації. Упевнений, такій людині небайдужі наше місто і його городяни.
Багато кандидатів у депутати як громадські працівники вже давно займаються вирішенням проблем і, переконана, зможуть гідно використовувати можливості, що дає депутатський мандат.
Ларису Бутенко я знаю як талановитого педагога, а тепер і активного громадського діяча. Вчителька інформатики Анна Савенко не тільки навчає дітей, а й організовує їхнє дозвілля. Саме завдяки їй з’явився дитячий майданчик на вулиці Леніна. На цій вулиці також було проведено ремонт.

Приватний підприємець Олександр Соя очолює «Громадський контроль Вознесенщини». Йому доводиться вирішувати досить широкий спектр проблем, починаючи від армії добровольчих батальйонів, переселенців і закінчуючи тарифами, водою, каналізацією. Часто виникає необхідність залучати небайдужих городян, фахівців у різних сферах державної та господарської діяльності. Тому за ним не лише організація.
Чесною, відданою справі працівницею знайома вознесенцям Наталія Лагонда, яка тепер також бере активну участь у громадському житті Вознесенська.
Якщо ці люди йдуть в одній команді з Дмитром Ганіченком, то і у мене немає причин не довіряти йому. Така команда зможе працювати разом над проблемами, важливими для округу, мікрорайону, міста.
Депутатський мандат дасть активним вознесенцям додатковий ефективний важіль для вирішення проблем і нових завдань розвитку міста.
Важливо також, що всі вони належать до партії нашого Президента – «Солідарність». «Солідарність» не тільки представляє блок Петра Порошенка – саме у неї найбільша фракція в парламенті, найбільш широко вона представлена і серед керівництва обласних адміністрацій. Тому будемо реалістами – депутати місцевих рад від цієї партії користуватимуться більшою підтримкою.

Меланія Мiронюк, жителька Вознесенська

Від редакції
Такого листа ми отримали від нашої читачки. Це її особиста думка – проте та, з якою ми повністю погоджуємося. Справді, всі факти, про які вона писала у своєму листі, мали місце. Крім того, за нашими даними, проект термінала «НІБУЛОНа» біля Вознесенська вже переходить від загальних планів до конкретного втілення, і Дмитро Ганіченко бере активну участь у вирішенні питань, що супроводжують його планування та побудову.
Важливим також є питання надання субсидій, яке порушив читач у своїй статті. Зазначимо, що Дмитро Ганіченко не обмежується організацією розсилки листів від соціальних служб. На зустрічах із виборцями було порушено питання неналежного розгляду заяв на субсидії. Тоді кандидат оперативно зв’язався з керівництвом соціальних служб щодо конкретного випадку.
Також досягнуто домовленість, що тепер на зустрічах Дмитра Ганіченка з виборцями буде присутній представник соціальних служб, який допомагатиме вирішити питання надання субсидій.
Журналісти «Солідарності» були присутніми на зустрічах, що проводив Дмитро Ганіченко – з енергетиками, відвідувачами відділень поштового зв’язку та у дворах будинків. Такі зустрічі не тільки дають можливість дізнатися про конкретні проблеми виборців та вирішити їх (обрізка дерев, ремонт доріг чи квартирні негаразди).
Головне, що побачили ми – напрямки та завдання розвитку, відображені в передвиборній програмі, знаходять розуміння та підтримку у виборців.