Андрій Вадатурський: «Міністр інфраструктури має взяти відповідальність на себе і підписати необхідні документи, які дадуть можливість здійснити днопоглиблення річок»

Народний депутат України від фракції Блоку Петра Порошенка Андрій Вадатурський підкреслив, що потенціал Миколаївської області для залучення інвестицій в розвиток в інфраструктурних проектів досить великий. Про це він повідомив в ефірі Миколаївського телеканалу ТАК TV. Він навів приклад, що ще десять років тому з Миколаївським портом мало хто хотів співпрацювати. Але за останній час було досить багато інвестовано в Миколаївську область, що значно підвищило рівень її розвитку.
«Нам потрібно багато чого ще зробити в інфраструктурі Миколаївської області, а саме транспортний вузол – це морський порт, аеропорт, залізнична дорога, автомобільні шляхи. На цей напрямок необхідно залучати інвестиції. Не треба забувати, що Миколаївська область – це транзитна область», – зазначив Андрій Вадатурський.
Політик зауважив, що досить гостро зараз стоїть проблема будівництва та ремонту доріг в Миколаївській області, де з 4 700 км доріг, з яких лише 59 км нормальної якості, а інші потребують реконструкції. «У нас в Миколаївській області є всі можливості для будівництва та ремонту доріг: гранітні кар’єри, цементний завод. Область може забезпечувати необхідними для будівництва доріг матеріалами інші регіони України», – сказав Андрій Вадатурський.
Він також запропонував вирішити проблему автошляхів, шляхом залучення коштів на їхній ремонт завдяки дозволу Міністерства інфраструктури України на проведення днопоглиблення річки Південний Буг. Можливість переправляти грузи річкою дасть змогу розвантажити дороги від важковагових автомобілів. «Міністр інфраструктури має взяти відповідальність на себе і підписати необхідні документи, які дадуть можливість здійснити днопоглиблення річок, а не розповідати рік про те, що він ще думає над тим, як вирішити це питання», – наголосив Андрій Вадатурський.